Kamermuziek in de Koningszaal

Met de concertserie Kamermuziek in de Koningszaal wordt de Koningszaal van ARTIS in ere hersteld. Deze prachtige zaal is onderdeel van Het Groote Museum, dat na een grote restauratie in het voorjaar van 2022 haar deuren opent. Het Museum werd tussen 1850 en 1855 gebouwd en gold als één van de mooiste en modernste gebouwen van het 19de-eeuwse Amsterdam.
Het Museum gaf ruimte aan samenkomsten van het Genootschap Natura Artis Magistra en er werden voorstellingen, tentoonstellingen, vergaderingen, lezingen en diners gehouden. De Stadsschouwburg en het Concertgebouw bestonden nog niet en zo vervulde het Groote Museum een belangrijke plaats voor het culturele leven in Amsterdam.


Nieuw leven in het best bewaarde geheim van Amsterdam

Al in de 19e eeuw was de Koningszaal dus een belangrijk centrum voor kunst en wetenschap. Na een spectaculaire renovatie van het gebouw is het tijd om deze unieke historische plek nieuw leven in te blazen. De Koningszaal heeft bovendien een prachtige akoestiek en verdient het om opnieuw te worden ontdekt.
Met oude én nieuwe muziek, nieuwe en jong publiek, en aanstormend talent wil de nieuw opgerichte stichting Kamermuziek in de Koningszaal de Koningszaal teruggeven aan de stad. Artis ondersteunt dit initiatief omdat de organisatie het toejuicht dat er muziek en leven in de benedenzalen van het museum komt, zoals ook het geval was toen het museum in 1855 opende.


Bijzondere veelzijdige programmering

KAMUKOZA wil meer dan een ‘gewone’ kamermuziekserie zijn.
Bij KAMUKOZA worden er verbanden gelegd tussen muziek, natuur en wetenschap. Bovendien zorgen de inleidingen van Maestro Jules dat Kamukoza een belevenis is voor het hele gezin.
Na het geslaagde, uitverkochte openingsconcert met top violiste Noa Wildschut werd de volgende editie verzorgd door initiatiefnemer en buurman van Artis, cellist Roeland Duijne. Daarna volgden nog drie succesvolle concerten. 


Eerstvolgende concert

zondagochtend 14 mei 2023,  11.00 uur

 

 

Kaarten 10 €


KOOP HIER UW KAARTEN

Contact
Stichting
Kamermuziek in de Koningszaal

De zondag van het concert in de Koningszaal is de leukste zondag van de maand.

KAMUKOZA wordt o.a. ondersteund door

Eén zondagmorgen per maand. Om 11.00 uur.
Voor het hele gezin!

Indien u problemen ondervindt bij het reserveren via de ticketstraat van ARTIS, kunt u contact opnemen met ARTIS: 020 5233 670 of info@artis.nl

Toegangsprijzen

€10 p.p.
(met ARTIS-lidmaatschap)

€12,50 p.p. (studenten)

€17,50 p.p. (normaal)

kinderen 6-12 gratis
(onder begeleiding volwassene)

Adres Koningszaal
Plantage Middenlaan 41
1018 CZ Amsterdam

Kaarten

Contact

stichting
KAMERMUZIEK IN DE KONINGSZAAL
Joh. Verhulstraat 125-2
1071 NA Amsterdam

contactpersoon
Roeland Duijne
m +31 650 284975
e  directie@kamukoza.nl
i   www.kamukoza.nl

KvK 86 040 979

bestuur
Hans Wijers voorzitter
Jack de Graaff vice voorzitter
Willemijn Jonker secretaris
Mariëtte Frie penningmeester

Privacystatement

Contact