4 april 2024 Herman Rienstra

Nobuko Imai

14 april 2024

Op 14 april maakt een absolute wereldster haar opwachting tijdens Kamermuziek in de Koningszaal (Kamukoza). De Japanse altvioliste Nobuko Imai kan bogen op een indrukwekkende internationale carrière. In inmiddels het 15e familieconcert speelt zij onder meer hoogtepunten uit het oeuvre van Robert Schumann en presenteert zij, in het teken van “Meester en Gezel” een Nederlands, aanstormend jong toptalent. Natuurlijk weer op inspirerende wijze toegelicht door Maestro Jules (dirigent Jules van Hessen).

  • Martinu - Rhapsody concerto
  • A. Ridout - Ferdinand the bull
  • Kreisler - Liebesleid
  • Kreisler - Schön Rosemarin (encore)

Biografie

Nobuko Imai

Nobuko Imai (Tokio, 1943) begon haar opleiding aan de Toho Gakuen School of Music in Tokio en vertrok al snel daarna naar de VS, waar ze studeerde aan de Juilliard School en Yale University. Ze won de Young Concert Artists International Auditions in 1967 en won de hoogste prijs bij zowel het International Music Concours in Genève en het ARD International Music Concours in München.

Nobuko Imai heeft als kamermusicus samengewerkt met artiesten als Martha Argerich, Kyung-Wha Chung, Heinz Holliger, Mischa Maisky, Midori, Murray Perahia, Gidon Kremer, Yo-Yo Ma, Itzhak Perlman, András Schiff, Isaac Stern en Pinchas Zukerman. Ze trad op met de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, de Wiener Symphoniker, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm, het London Symphony Orchestra, het BBC Symphony Orchestra, het Boston Symphony Orchestra en het Chicago Symphony Orchestra. Ze is lid geweest van het Vermeer Kwartet en is de grondlegger en lid van het Michelangelo Kwartet, dat naast haar bestaat uit Mihaela Martin, Daniel Austrich en Frans Helmerson.

Haar discografie omvat meer dan dertig opnamen op labels als BIS, Chandos, DG, EMI, Hyperion en Philips. Ze heeft meerdere onderscheidingen ontvangen, zoals de Avon Arts Award (1993), de Suntory Music Award van Japan (1995) en de Mainichi Award of Arts (1996). In 1989 componeerde Toru Takemitsu het vioolconcert A String around Autumn voor haar.

Tussen 1983 en 2003 was Nobuko Imai docent aan de Hochschule für Musik Detmold. Momenteel geeft ze les aan het Conservatorium van Amsterdam, het Conservatoire Supérieur et Académie de Musique Tibor Varga in Sion, Switzerland, en aan het Conservatoire Supérieur de Musique de Genève. Voor jong talent uit Japan en Nederland heeft ze de East West Baroque Academy opgericht.

Sinds 1988 bespeelt Nobuko Imai een Andrea Guarneri uit 1690.

Contact
Stichting
Kamermuziek in de Koningszaal

De zondag van het concert in de Koningszaal is de leukste zondag van de maand.

KAMUKOZA wordt o.a. ondersteund door

Eén zondagmorgen per maand. Om 11.00 uur.
Voor het hele gezin!

Indien u problemen ondervindt bij het reserveren via de ticketstraat van ARTIS, kunt u contact opnemen met ARTIS: 020 5233 670 of info@artis.nl

Toegangsprijzen

€10 p.p.
(met ARTIS-lidmaatschap)

€12,50 p.p. (studenten)

€17,50 p.p. (normaal)

kinderen 6-12 gratis
(onder begeleiding volwassene)

Adres Koningszaal
Plantage Middenlaan 41
1018 CZ Amsterdam

Kaarten

Contact

stichting
KAMERMUZIEK IN DE KONINGSZAAL
Joh. Verhulstraat 125-2
1071 NA Amsterdam

contactpersoon
Roeland Duijne
m +31 650 284975
e  directie@kamukoza.nl
i   www.kamukoza.nl

KvK 86 040 979

bestuur
Hans Wijers voorzitter
Jack de Graaff vice voorzitter
Willemijn Jonker secretaris
Mariëtte Frie penningmeester

Privacystatement

Contact